Opleidingen

Enneagram Professional Coach, start Januari

Coachen is mensen begeleiden in hun processen. Veel mensen zitten vast in hun patronen, in datgene wat ze al jaren doen. Met coaching kunnen die patronen worden doorbroken en kan iemands wereldbeeld worden verruimd. Door binnen je coaching gebruik te maken van het Enneagram verruim je je eigen coachingsmogelijkheden en kun je anderen vanuit het procesmodel aansturen.

In de opleiding Enneagram Professional Coach ontdek en ervaar je wat het Enneatype van de ander is en hoe je de beperkingen, die hieruit voortkomen, kunt doorbreken met behulp van het Enneagram. Je leert veel facetten van het Enneagram te gebruiken om mensen te coachen bij het bereiken van hun doel.

Uniek
Het unieke aan deze opleiding is dat je leert het Enneagramtype van een bedrijf te typeren. Ieder bedrijf is ook een type en het kan zijn dat die energie niet bij jou of bij je cliënt past. Je leert dan tevens wat je eraan kunt doen.
Ook gaan we in op Consulting en het Enneagram. Er is een model in het Ennneagram voor consulting waarmee je veranderingstrajecten in gang kunt zetten.

Persoonlijke groei
De opleiding zet aan tot persoonlijke groei. Dus ook als je geen coach wilt worden is dit een prachtige opleiding om jezelf en je omgeving beter te leren kennen. 

De opleiding Enneagram Professional Coach bestaat uit 14 dagen verdeeld over tweedaagse modules op donderdagen en vrijdagen. Er wordt dagelijks gewerkt van 10.00 tot 17.00 uur. De laatste dag is een toetsingsdag.

Duur opleiding:
Aantal opleidingsdagen: 14 (verdeeld over 7 blokken om de 3 of 4 weken op donderdagen en vrijdagen)
Plaats: Enneagram College in Nieuwleusen (Zwolle)

Data 2018: 18 en 19 januari, 8 en 9 februari, 8 en 9 maart, 5 en 6 april, 3 en 4 mei, 31 mei en 1 juni, 21 en 22 juni.

De prijs: €1.495.- inclusief manual, koffie, thee, exclusief lunch en toetsingsdag. De lunch kan je zelf meenemen. Er wordt gezorgd voor een salade of soep. 
Mocht je willen overnachten? Dat kan want er zijn vlak bij B&B's die overnachtingen aanbieden voor een lage prijs.

AANBEVOLEN BOEKEN
Willem Jan van de Wetering - Enneagram als weg naar verandering
Willem Jan van de Wetering – Het procesmodel
Robert Dilts – Coachen vanuit een veelzijdig perspectief

De kennis en ervaring die je in deze opleiding opdoet kun je inzetten binnen coaching en loopbaanbegeleiding. Uiteraard kun je jezelf er ook mee coachen. Enneagram Coach is een geweldige ervaring voor je eigen groei en geeft je een prachtige basis van waaruit je coachend kunt gaan werken.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen in deze opleiding zijn:
• Het Enneagram: de cirkel, de driehoek en het hexagram
• De negen Enneatypen
• Welk type ben jij als coach?
• Het coachen van de negen Enneatypen
• Onderlinge verhoudingen tussen de typen
• Diepere aansturingen van de typen
• Niveaus en het hogere doel van de typen
• Negen coachingsstructuren en valkuilen
• Enneagram Procesmodel
• Enneagram Coachmodel
• Enneagramtypering van bedrijven
• Spiertesten

Inhoud:
Het coachen van mensen om hen verder te helpen, andere inzichten te geven en hun begeleiden om hun blokkades en problemen op te heffen is een prachtig vak. Het Enneagram is een psychologisch model dat een hulpmiddel is om mensen beter te coachen. Daarvoor gebruiken we ‘het procesmodel’ als basis. Daarnaast krijg je enorm veel kennis van de Enneatypen. Dat doen we door een interview techniek en daarnaast door het spiertesten. Met de spiertest kan je het type en de subtypen direct in beeld brengen waardoor je zeer effectief kunt coachen. De spiertestdag is een extra module dag voorafgaande aan het eerste blok.

Voor wie:
Aan deze opleiding kunnen zowel coaches als niet-coaches deelnemen. Het hebben van coachvaardigheden of leidinggevende ervaring wordt aanbevolen. Voor mensen die nog niet werkzaam zijn als coach of nog geen coachingsopleiding hebben gevolgd is er een extra weekend om het materiaal voor de basisbegrippen van het coachen te leren kennen.

Wat kan je ermee:

Je kan direct aan de slag als Professioneel Ennneagram Coach. Dat kan door je zelfstandig te vestigen of dit in je werk te gaan gebruiken. Ook kan je bij bedrijven aan de slag als coach. 
Deze opleidng geeft je tevens heel veel inzicht in jezelf, het vergroot je zelfvertrouwen en helpt je bij het bijstellen en verfijnen van je communicatie.

De opleiding wordt afgesloten met een toetsingsdag. Indien de toetsing naar tevredenheid wordt afgelegd ontvang je het certificaat Enneagram Professional Coach.

Trainers: Willem Jan van de Wetering e.a.
Willem Jan van de Wetering ontwikkelde de opleiding Enneagram IntegratieKunde Coach en de opleiding Energetic Psychology. Hij is coach, auteur van diverse boeken over het Enneagram en coaching en is trainer en docent binnen verschillende andere opleidingen. Hij geeft veel workshops, zowel in het bedrijfsleven als aan particulieren, en verzorgt de enneagram trainersopleiding.

 

terug