Opleidingen

De opleidingen van het Enneagram College zijn ervaringsgericht en concentreren zich op het coachen van anderen, of een meer therapeutische aanpak. Je werkt gedurende het opleidingsjaar uiteraard ook aan jezelf. Alle technieken die je op een ander toepast ervaar je namelijk eerst zelf. De effecten bij jouw toekomstige cliënten ga je dus aan den lijve ondervinden. Tijdens je opleidingsjaar krijg je dan ook begeleiding van een coach. Ook hou je een groei-journaal bij zodat de cursusleiding op elk moment kan zien hoever je bent in jouw ontwikkeling.

Wat leer je precies?
Het Enneagram is de basis van de opleidingen. Daarnaast leer je het spiertesten in te zetten, ga je aan het werk met De Weg naar Vrijheid en werk je met de Kernverlangens-methode. In de EIK-opleiding leer je verder nog Emotionele Psychologie en Chakra Balancing Techniek.

Vanuit het Enneagram leer je het type van de ander te achterhalen en breng je tevens diens subtypen in beeld. Daarmee ontstaat een gedetailleerd overzicht van iemands persoonlijkheid. Je kijkt ook naar het type van de omgeving van de cliënt, zoals familie, gezin, bedrijf e.d. De coach-opleidingen wijzen je de weg naar het helpen van anderen op de meest effectieve wijze.

Je leert van een team van ervaren trainers, opgeleid door van Willem Jan van de Wetering, dé autoriteit op het gebied van het Enneagram.
Je krijgt begeleiding gedurende je studiejaar.
Je hebt een brede competentieontwikkeling.
Je leert om een bloeiende praktijk op te bouwen.
Je leert je dagelijkse boterham te verdienen met het mooiste wat er is: anderen helpen.

EIK 2021

De opleiding Enneagram IntegratieKunde Coach is een hogere beroepsopleiding die ontwikkeld is door wijlen Willem Jan van de Wetering en gegeven wordt door Marianne Meijer, Herniz Brink, ea. gasttrainers. Als EIK Coach kan je anderen begeleiden en coach je hen in hun processen door middel van het Enneagram. Na je examen kan je direct je eigen praktijk starten. 

lees verder