Opleidingen

De opleidingen van het Enneagram College zijn ervaringsgericht en concentreren zich op het coachen van anderen, of een meer therapeutische aanpak. Je werkt gedurende het opleidingsjaar uiteraard ook aan jezelf. Alle technieken die je op een ander toepast ervaar je namelijk eerst zelf. De effecten bij jouw toekomstige cliënten ga je dus aan den lijve ondervinden. Tijdens je opleidingsjaar krijg je dan ook begeleiding van een coach. Ook hou je een groei-journaal bij zodat de cursusleiding op elk moment kan zien hoever je bent in jouw ontwikkeling.

Wat leer je precies?
Het Enneagram is de basis van de opleidingen. Daarnaast leer je het spiertesten in te zetten, ga je aan het werk met De Weg naar Vrijheid en werk je met de Kernverlangens-methode. In de EIK-opleiding leer je verder nog Emotionele Psychologie en Chakra Balancing Techniek.

Vanuit het Enneagram leer je het type van de ander te achterhalen en breng je tevens diens subtypen in beeld. Daarmee ontstaat een gedetailleerd overzicht van iemands persoonlijkheid. Je kijkt ook naar het type van de omgeving van de cliënt, zoals familie, gezin, bedrijf e.d. De coach-opleidingen wijzen je de weg naar het helpen van anderen op de meest effectieve wijze.

Je leert uit de eerste hand: van Willem Jan van de Wetering, dé autoriteit op het gebied van het Enneagram.
Je krijgt begeleiding gedurende je studiejaar.
Je hebt een brede competentieontwikkeling.
Je leert om een bloeiende praktijk op te bouwen.
Je leert je dagelijkse boterham te verdienen met het mooiste wat er is: anderen helpen.

EIK 2019

De opleiding Enneagram IntegratieKunde Coach is een hogere beroepsopleiding die ontwikkeld is en gegeven wordt door Willem Jan van de Wetering. Als EIK Coach kan je anderen begeleiden en coach je hen in hun processen door middel van het Enneagram. Na je examen kan je direct je eigen praktijk starten. 

lees verder

Enneagram Professional Coach

De opleiding Enneagram Professional Coach geeft precies aan wat is. Professional worden in het Enneagram en anderen coachen, aansturen en begeleiden met het Enneagram als uitgangspunt. Ontdek je leidinggevende kwaliteiten en hoe je een team aanstuurt en coacht. Het is een compacte en praktische opleiding om een ander of groepen te begeleiden.

lees verder

Enneagram Kindercoach

Enneagram Kindercoach is een opleiding die bedoeld is om jou in staat te stellen kinderen en ouders/opvoeders te helpen. Je ziet ook wat er speelt tussen jou en je kind. Een kind is niet lastig, een kind heeft het lastig. Kinderen zoeken hun plek binnen hun omgeving. Vanuit het Enneagram kan je feilloos zien wat er aan de hand is.

lees verder