Het Procesmodel (aan de hand van de film As it is in Heaven)

Op vier dinsdagavonden in oktober staat het Procesmodel uit het Enneagram centraal. Dit is één van de oudste modellen van het Enneagram en geeft inzicht in jouw proces. Het laat zien waar je staat en waar anderen staan. Daardoor weet je welke volgende stap je kunt zetten en wat de gevolgen daarvan zijn. We doen dat aan de hand van de film "As It Is In Heaven". Deze Zweedse film laat een aantal processen zien die door elkaar lopen en waarin alles bij elkaar komt in de slotscène.

Het uitgangspunt van het Procesmodel is dat alles een proces is. Daardoor ligt eigenlijk alles vast in vaste patronen. Door het patroon te doorgronden kun je processen aansturen. Je leert te zien waar jij staat in jouw proces, waar anderen staan en hoe je die processen kunt synchroniseren. Je gaat ook zien wat voor proces er speelt bij anderen en je kunt hen helpen om hun volgende stap te zetten.
De film "As It Is In Heaven" laat haarscherp het proces zien van een dorp en meteen ook dat van hoofdrolspeler Daniël. Iedere avond kijken we een stukje van de film en daarna gaan we aan de slag met jouw proces. Je geeft een uitdaging aan uit jouw leven en die ga je analyseren en neerzetten in negen stappen. Daardoor zie je wat je gedaan hebt en/of wat je kunt doen om tot een goede oplossing te komen.

De workshop duurt vier dinsdagavonden (van 19.45 tot 22.15 uur)
Data: 6, 13, 20 en 27 oktober 2015
Locatie: Nieuwleusen
Kosten: € 95.-

terug