Enneagram in 4 avonden

Het Enneagram kent negen typen en het model laat de onderlinge verhoudingen tussen de typen goed zien. Als je denkt dat je jezelf kent zou je wel eens verrast kunnen worden. Het Enneagram laat zien waardoor jouw gedrag wordt aangestuurd, hoe jouw communicatiestijl is en hoe je overkomt op anderen. Het Enneagram kent negen typen, en het model laat de onderlinge verhoudingen tussen de typen goed zien. 

 

Wat heb je eraan?

 

Het model toont ook je verborgen talenten en vermogens. Je ontdekt meer over jezelf en over de reacties van anderen op jou.

De workshop wordt op vier achtereenvolgende donderdagavonden gegeven. Het voordeel van vier avonden is dat je direct kunt oefenen in de praktijk. Wie herken je in een type, hoe reageren ze als jij jouw gedrag verandert? En vooral: je ontdekt wat jouw verborgen talenten zijn. Je leert waar je écht heel goed in bent.

De eerste avond is er een uitleg van de achtergronden van het Enneagram en wordt type 8 behandeld. De volgende avond komen steeds drie typen uitgebreid aan bod met een afsluitende oefening op de laatste avond. Bij de negen typen zijn er oefeningen om te ontdekken welke kwaliteiten van dat type jij hebt of tekort komt, hoe je omgaat met de typen en krijg je muziek te horen die de typen duidelijker neerzetten. Je krijgt opdrachten mee naar huis waardoor het Enneagram direct praktisch getoetst wordt.

Gegevens

De workshop vindt plaats bij het Enneagram College in Nieuwleusen (bij Zwolle) en wordt gegeven door de autoriteit op het gebied van het Enneagram, Willem Jan van de Wetering.

Aanvang: 19.45 uur, de afloop rond 22.15 uur

Data: 29 april, 5, 12 en 19 mei 2018

Kosten: €95.- voor de hele cursus.
Plaats: Enneagram College, Meelweg 52 Nieuwleusen

terug