7 De Avonturier


Avonturier, charmeur, planner, genotzoeker, generalist, dromer, dwaas, optimist.

Kenmerken Enneagramtype 7
Ze vermijden beperkingen.
Ze maken graag plezier.
Ze hebben ontzettend veel ideeën.
Ze vervangen pijnlijke gevoelens door positieve opties.
Ze voelen zich zeker, vooral in een groep gelijk gestemden.
Ze voeren het idee in gedachten al uit waardoor het als feit kan worden gezien.
Ze richten de aandacht op zichzelf.
Ze voelen zich een autoriteit.
Ze gebruiken charmes om superieure status te krijgen.
Ze vermijden conflicten met autoriteiten.
Hun charme is de eerste verdediging.
Ze weten moeilijkheden te omzeilen.
Ze waarderen spontaniteit.
Ze hebben een voorkeur voor afspraken met een open einde.
Ze zijn zeer sterk in de opstart- en planningsfase.
Ze zien de onderlinge verbanden en brengen ze bij elkaar.
Ze hebben een oplossing voor ieder probleem.

‘Zevens’ zijn prettig gezelschap. Ze zijn de avonturiers die met hun charme vele mensen voor zich weten te winnen. Het zijn vindingrijke mensen die altijd een oplossing weten voor welk probleem dan ook. Ze hebben erg veel ideeën die ze op speelse wijze aan de man trachten te brengen.

Fascinatie voor ervaringen
‘Zevens’ zijn optimistisch, blij en sprankelend. Ze zijn het zonnetje in huis want ze zijn altijd optimistisch. Ze zijn gefascineerd door ervaringen. Ze willen graag ervaren om het ervaren en kunnen daarbij onmatig zijn. ‘Zevens’ kunnen drugs nemen om de ervaring. Ze willen altijd veel. Ze willen veel ervaringen, veel avontuurtjes, hebben veel ideeën en altijd veel plezier. Maar dat plezier is vaak uiterlijk. Ze verdringen de pijn. ‘Zevens’ hebben een hekel aan onplezierige zaken. Een vervelend gesprek te moeten voeren is een dreiging, een lange vergadering is een schrikbeeld en onprettige werkzaamheden hun angst. Ze kunnen vervelende dingen eindeloos voor zich uit schuiven en willen onbezorgd genieten.

Het eeuwige kind
‘Zevens’ zijn het eeuwige kind dat de grote verantwoordelijkheden wel neemt maar het ook vaak aan het lot overlaat. Ze hebben een brede interesse en zijn zeer intelligent. Doordat ze razendsnel kunnen combineren zijn ze anderen vaak te slim af. In de grote lijnen hebben ze overzicht maar ze houden zich liever niet met details bezig. Het zijn brainstormers die altijd weer met oplossingen aankomen. Doordat ze pijnlijke zaken vermijden stellen ze te veel uit en werken hun briljante ideeën niet uit. Het gaat bij ‘zevens’ vaak niet om het resultaat maar om de eer of de ervaring. Het zijn vaak chaotische mensen. Ze organiseren heel goed maar vanuit chaos. Problemen lossen ze al spelenderwijs op. Het is de spelende manager en de ideale interim-manager. ‘Zevens’ zien immers nooit problemen alleen maar uitdagingen. Diep van binnen is er echter een grote leegte. Ze zijn zo bang met die leegte geconfronteerd te worden dat ze zorgen dat er altijd een avontuurtje is. Ze willen genieten en kijken daardoor niet naar zichzelf. Ze willen de gasten vermaken en vertellen vaak grappen. Maar diep van binnen is er de angst voor hun eigen leegte. Vandaar dat ze als compensatie zeer intelligent zijn en razendsnel kunnen denken. Vandaar dat ze altijd positief zijn en genieten van de aandacht en waardering van anderen.

Verdedigingsmechanisme
‘Zevens’ zijn bang iets te missen. Als compensatie willen ze bevredigd worden. Ze geven zichzelf weer dat ze gelukkig zijn en stralen dat ook naar anderen uit. Ze blijven voor hun angst weglopen in de hoop dat de angst hen nooit zal inhalen. Vandaar dat ‘zevens’ snel leven en veel ervaren. Het zijn gulzige mensen. Hun gulzigheid houdt de fixatie voor plezier in stand. Om die gulzigheid niet te voelen hebben ‘zevens’ het verdedigingsmechanisme rationalisatie. Ze hebben overal een sluitende verklaring voor. Daardoor krijgen ze nooit de schuld, voelen ze nooit de pijn en kunnen ze zich gulzig op een nieuwe ervaring storten. Ze kunnen praten als Brugman en wat ze zeggen wordt heel vaak geloofd. Hun eigen uitvluchten geloven ze vaak zelf ook.

terug